[OL]4you na

RECEPT: Hrníčková buchta s cuketou a blumami

Máte rádi něco sladkého k odpolední kávě? Nebo jste navyklí připravit si na neděli sladkou tečku k příležitosti konce namáhavého týdne? Pak vám přinášíme recept na výbornou a netradiční buchtu, kterou si vychutnáte nejen na své zahrádce. A v čem se skrývá to kouzlo? Ve spojení dvou surovin – cukety a blum.

RECEPT: Hrníčková buchta s cuketou a blumami
ⓒ Gabriela Kodysová

Suroviny:

  • 2 hrnky nastrouhané cukety nahrubo
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru krupice
  • ½ hrnku oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ balení prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 vejce
  • 10 blum

Postup:

Všechny suroviny smíchejte ve velké míse, pokud je těsto příliš tuhé, nařeďte jej vlažnou vodou. Do plechu vložte pečící papír a poté do něj vlijte připravenou směs. Na povrch těsta poskládejte na čtvrtky rozkrájené blumy. Buchtu pečte v rozpálené troubě na 180 °C zhruba 30 až 40 minut.

Přejeme dobrou chuť! 

reklama