[OL]4you na

RECEPT: Polévka z červené řepy a celeru

Máte červenou řepu spojenou se školní jídelnou, a proto se jí ve svém jídelníčku vyhýbáte? To je ovšem nesmírná škoda! Je to zelenina plná vitaminů, velmi chutná a jednoduchá na pěstování. Výborná je kupříkladu na polévku, kterou zvládne každý zdatný i méně zdatný kuchtík.

RECEPT: Polévka z červené řepy a celeru
ⓒ Gabriela Kodysová

Na jednu takovou vám přinášíme recept, sami ochutnáte, že kombinace sladké červené řepy a výrazné chuti celeru je na talíři ideální pochoutkou. A ke všemu zdravou!

Suroviny na polévku:

  • 1 červená řepa
  • 1 cibule
  • ¼ celeru
  • ¼ kedlubny
  • ½ petržel + hrst natě
  • 1 mrkev
  • 1 litr vody
  • 1 kostka masového bujónu (pro vegetariány přidat kostku zeleninového bujónu)
  • Lžička koření Garam Masala, nesolit
  • Olej

Na ozdobení:

  • Parmazán
  • Lněná semínka
  • Čerstvá bazalka

Doporučujeme koupit směs zeleniny na přípravu polévek, kde jsou obsaženy téměř všechny potřebné suroviny v ideálním množství. Na oleji si osmahněte cibulku do růžova, poté přidejte na kostky nakrájenou červenou řepu a krátce osmahněte. Pak podlijte vodou a přidejte ostatní suroviny nakrájené na kostičky. Při varu přihoďte kostku bujónu a vařte vše do změknutí (cca 30-40 minut). Po odstavení plotny vše rozmixujte na krém. Servírujte s nastrouhaným parmazánem, lněnými semínky a lístky čerstvé bazalky.

reklama