[OL]4you na

Upečte to s husami a Woltem

Postup je následující: usednout, přiťuknout s vínem, potěšit se nad rozpadajícím masem i křupavou kůrkou, ochutnat jeden knedlík, ochutnat druhý knedlík a zakončit to sladkokyselým zelím. Opakovat. Tedy dokud je. O čem mluvíme? Přeci o svatomartinské huse! Neobírejte se ani letos o gastronomický zážitek a vychutnejte si svatomartinské menu v pohodlí domova. Tentokrát nám pomůže Wolt!

Upečte to s husami a Woltem

Upečte to s husami a Woltem

Týdny vyrezervované restaurace, vůně pečené husy a mladého vína - to je svátek sv. Martina. Tentokrát to ale bude všechno trochu jinak, svatomartinskou večeři si sníme doma a rodinou. Uznáváme, že připravit dva druhy knedlíků a zelí, upéct husu a samozřejmě nějakou sladkou tečku na závěr není zrovna jednoduché. Vykašlete se na vaření a objednejte si z pohodlí domova takovou večeři přes Wolt jedna dvě. 

Lobster Family restaurant

Od 9. 11. 2020 vám Wolt vypečenou husu doveze z Lobster Family restaurant. V jejich svatomartinském menu samozřejmě nechybí husí kaldoun s domácími nudlemi, dále na vás čeká konfitované husí stehno s variací knedlíků a zelí. Na závěř se můžete těšit na kaštanový koláč s jablky. Pokud vás je doma jako smetí, rovnou si z Lobster Family restaurant objednejte celý  svatomartinský pekáč s husou. 

Více informací naleznete zde, na Woltu tady.

Potrefená husa

To by bylo, kdyby v Potrefené huse husu neměli! Od 9. do 15. listopadu zdejší kuchaři připravují husí kaldoun, husí stehno s jablečným červeným zelím a knedlíky a celou pečenou husu. K zakoupení je také několik pivních speciálů a vín, které svatomartinskou večeři dotáhnou k dokonalosti.

Více informací naleznete zde, na Woltu tady.

Restaurace Stodola

Pěkně vypečené husí stehno vám z Woltu dovezou i z nové Restaurace Stodola. 14. a 15. listopadu ovládnou tamní kuchyni husí dobroty. V nabídce je husí kaldoun s knedlíčky a flíčky, pečená husa s knedlíky a zelím, husa v šouletu nebo jako dezert tažený jablečný závin. 

Více informací naleznete zde, na Woltu tady.

HFK Footbal Pub

Husí speciality z FHK Footbal Pub jsou k objednávkám připraveny od úterý 10. listopadu. Husí kaldoun a játrovými knedlíčky a nudlemi nechybí ani v tomto svatomarinském menu, stejně jako paštika s brusinkovým čatní a domácí máslovou brioškou nebo husí stehno s červeným zelím a variací knedlíků. Zakoupit si můžete menu pro jednu osobu či velké rodinné menu, které pokryje spotřebu čtyř členů domácnosti.

Více informací naleznete zde, na Woltu tady.

 

Husa na každém rohu Olomouce

Svatomartinské menu připravují i mnoha jiných restauracích. Přinášíme seznam míst, kde si můžete svou slavnostní večeři osobně vyzvednout, případně si ji nechat dovéz přímo do domu. 

Grill Pub Pod Lipami

Svatomatinské hodování v Grill Pub Pod Lipami startuje ve středu 11. 11. 2020 a končí v sobotu 14. 11. 2020. Svou objednávku vám mile rádi vydají v okénku restaurace, nebo dovezou zdarma při objednávce dvou a více jídel. Na co můžete těšit? Jako předkrm na vás čeká zauzené husí prso s hruškovo-cibulovou marmeládou, nebo jemná husí paštika. Polévkou je husí kaldoun s celestýnskými nudlemi. Hlavní chod se neobejde bez tradičního husího stehna s variací knedlíků a zelí, pro zájemce o něco modernějšího zdejší kuchaři připravili trhanou husu s lokší nebo v housce a husí burger. 

Kozlovna M3

V Kozlovně husy frčí od 11. do 15. listopadu. Svatomatinské menu startuje husí paštikou s brusinkami, vrcholí konfitovanou husou s knedlíkem a zelím, a končí podzimním dýňovým koláčem. K večeři si můžete odnést také dva litry Kozla 11° z tanku, nefiltrovanou Plzeň nebo lahev dobrého vína. Objednávat můžete telefonicky na telefonním čísle +420 776 570 263.

Pizza Pollo

Minimálně do 11. listopadu si husí klasiku i jiné speciality můžete až domů objednat i z Pizza Pollo. Pokud zvolíte celé svatomartinské menu, čeká na vás husí paštika s brusinkovo-hruškovým čatní, husí kaldoun, konfitované husí stehno s knedlíky a zelím, trhaná husa s italskými gnocchi nebo třeba husí burger. Objednávejte na telefonním čísle +420 608 404 608.

Hanácká hospoda

I z okénka Hanácké hodspody si od 11. listopadu odnesete skvělé svatomarinské menu. Letos v Hanácké sázejí na jistotu - těšit se můžete na husí kaldoun s domácími nudlemi, konfitované husí stehno s kaštanovou nádivkou a variací zelí a knedlíků. Objenávat můžete na telefonním čísle +420 774 033 045.

Pivovar Chomout

Pivovar Chomout si letos přichystal několika chodové menu plné husích specialit. Od 9. do 22. listopadu si pochutnáte na husí paštice s civulovou marmeládou a fenyklovým chutney nebo na husím kaldounu s glazírovanou zeleninou, masem a kaštany. Hlavní chod je sestaven s husího stehna s knedlíky, zelím s rakytníkem a ořechy, nebo husí roládou s kaštany a bramborovo-dýňovým pyré, s glazírovanými hříbky a pivní demi-glace. Vydatné menu zakončí pošírovaná hruška v černém čaji, přelitá slaným karamelem a podávaná s lískooříškovým korpusem.  Pro více jedlíků si objednejte klidně celou husu. Objednávky na telefonním čísle + 420 608 778 348.

Víte o dalším místě, kde už vypékají husí kůžičku do křupava? Dejte nám vědět, třeba na Facebook nebo Instagram, kam letos pro husu zamíříte vy! :-)

reklama