RECEPT: Mexické fajitas s tortillami

Každého z nás občas popadne chuť na mexickou kuchyni, která je pikantní a krásně barevná. Jedním z nejtypičtějších jídel je pak fajitas, neboli masová směs se zeleninou. Jídlo je chutné, rychlé a vydatné!

Gabriela Kodysová

Suroviny:

  • Kučecí prsa
  • Cibule 
  • Paprika 
  • Směs mexického koření 
  • Tortilly
  • Sýr Chedar
  • Zakysaná smetana
  • Olej

Maso si omyjte a nakrájejte na kostičky, které posypte směsí mexického koření. Na pánvi si rozehřejte olej a přidejte maso, mezitím si nakrájejte cibuli a papriku na větší kostičky. Je na vás, jakou papriku zvolíte, ideální je kombinace více barev, aby vám pak na talíři jídlo hrálo všemi barvami. Poměr masa a zeleniny je pak čistě na vaší osobní volbě. Zeleninu na pánev přidejte až ve chvíli, kdy už je maso hotové a pouze lehce osmahněte, aby vám cibule i paprika pěkně změkla. Tortilly si pak poskládejte do úhledných trojúhelníčků a do každé z nich přidejte plátek sýru chedar. Tortilly nechte rozpéct v troubě nebo mikrovlnné troubě, stačí 1-2 minuty. Ke směsi je pak vynikající zakysaná smetana, která se k pikantní a výrazné chuti výtečně hodí.

Přejeme vám dobrou chuť!

#fajitas #mexiko #recepty #zelenina

reklama

Další články