Hezky česky v moderním pojetí! Telegraph Cafe mění koncept

Už 1. října se můžeme těšit na reopening Telegraph Cafe. Podnik nabídne zcela nový koncept - českou gastronomii v moderním, neotřelém pojetí. Chystají se bohaté snídaně, vícechodové obědy, víkendové brunche a nebudou chybět ani čerstvě napečené poctivé zákusky, koláče i káva z našich pražíren. Telegraph Cafe bude zkrátka místem, kde vám bude příjemně...

Zuzana Doleželová

"Převzít Telegraph Cafe pro nás byla docela výzva. A protože do ničeho neskáčeme po hlavě, dlouho jsme zvažovali, zda nabídku přijmeme, či ne. Nakonec do sebe vše zapadlo, podařilo se nám sehnat kvalitní tým, což pro nás bylo prioritou, a tak jsme si plácli," usmívá se sympatická Barbora Navrátilová, jež stojí také za oblíbenými podniky Fishi Sushi, Fishi Sushi udon & bowls a Coffee Library. 

České snídaně i menu, u něhož rádi posedíte

Na co se v Telegraph Cafe můžeme těšit? "Půjde nám především o to, aby se u nás lidem líbilo a aby se tu cítili příjemně. Víte, ona se to zdají být taková klišé, ale ve skutečnosti je to přesně to, o co každému provozovateli jde," vysvětluje Barbora. Interiér podniku zůstane takřka beze změny, na hosty však bude čekat zbrusu nové menu, jehož základem mají být čerstvé a sezonní suroviny od lokálních dodavatelů. "Nechceme lítat nikde po světě, zůstaneme u nás, v Čechách," říká s úsměvem provozovatelka o novém jídelním lístku. Soustředit se chtějí na snídaně, jimž bude vévodit full czech - domácí chléb, domácí lučina, vejce, hrášková pomazánka, kvalitní párek a domácí pribiňák. "Náš kuchař, který hodně cestuje, vždy s láskou vzpomíná na tradiční českou kuchyni, jakou mu po návratu domů chystala rodina. Takže i tady jsme čerpali inspiraci pro pojetí našeho meníčka," vysvětluje Barbora. Za zmínku rovněž stojí krupicová kaše, tvarohové knedlíky s malinami, nebo třeba špekáček s cibulovou omáčkou a brambory v popelu.

Telegraph Cafe bude mít v nabídce i takzvaný business lunch. "Obědy budou mít tři až čtyři chody, ale samozřejmě si hosté mohou vybrat i jeden z nich, záleží čistě jen na jejich volbě," uvádí Barbora Navrátilová s tím, že celý koncept je zamýšlen tak, aby se lidé sešli, poseděli u dobrého jídla a kvalitního pití, probrali pracovní nebo soukromé záležitosti. Aby měli čas se na chvíli zastavit a vše si doslova vychutnat. "Pochopitelně myslíme i na ty, kteří mají polední pauzu kratší. I ti si u nás přijdou na své," směje se Barbora. Rovněž obědová nabídka bude zaměřena na českou kuchyni v modernějším pojetí.

Dezerty jako od babičky i tolik oblíbené brunche

Samozřejmostí budou rovněž české, poctivé zákusky, které potěší nejednoho milovníka sladkého. "V nabídce máme kremrole, laskonky, věnečky, kynuté koláče, buchty. Zkrátka i tady se chceme držet klasické české tradice," vyjmenovává Barbora Navrátilová. K dezertům skvěle sedne káva od českých pražíren. Začne se u Doubleshotu, ale na mlýnku pak bude třeba i Nordbeans. "Je to záměr. České pražírny hezky zapadnou do celého konceptu," říká Barbora.

Zpočátku bude Telegraph Cafe vedle snídaní, obědů a dezertů nabízet také víkendové brunche, které se mezi Olomoučany těší velké oblibě. "Jde nám o to, aby se tu lidé sešli, vychutnali si pohodu, odpočinuli si, popovídali, dali si dobré jídlo, bublinky..." plánuje. Postupem času by se provoz rozšířil i do večerních hodin. "Nikdy nebudeme klasická restaurace s dvaceti meníčky, to ne. Spíš bychom rádi na pár dní v týdnu zařadili do večerní nabídky dvě jídla, mističky s dobrotami na sharing, jenž by byl opět laděn v českém duchu a v duchu celého konceptu podniku: přijít, užít si společné chvíle, dobře se najíst a napít," nastiňuje Barbora plány do budoucna. Zpočátku se počítá s provozem od 08:00 do 20:00, poté by byla otevírací doba prodloužena do 22:00. 

Potenciál místa jako výzva

Telegraph Cafe jakožto součást Telegraphu skýtá pro nové provozovatele obrovský potenciál. "Vnímáme prostor jako jeden celek, který by měl fungovat v symbióze. Je to pro nás výzva. Snoubí se tu umění, zábava, práce a kvalitní jídlo. Lidé přijdou na výstavu, na schůzku, konferenci, tvořit do ateliéru, u nás se zastaví na něco dobrého... Zároveň jsme propojeni tak, že budeme připravovat catering na konference a soukromé akce, které se tu konají," zamýšlí se Barbora s tím, že se velmi těší, jak se spolupráce vyvine. "Tohle spojení je něco, co nás velmi láká," říká.

Kavárna bude znovu otevřena 1. října a určitě je se na co těšit! Minimálně nadšení nových provozovatelů, zajímavý koncept a multifunkčnost budovy dávají tušit, že tento podnik by se mohl nesmazatelně zapsat mezi olomoucké stálice. A to rozhodně v dobrém.

Telegraph Cafe najdete na Jungmannově 3. Více informací se dozvíte na webu, Facebooku či Instagramu.

#kavárna

reklama

smartregion
Další články