KAM NA VEČEŘI? Do Clubu 52 v Olomouci!

Pokud „zabloudíte“ při procházce letní Olomoucí do Clubu 52, budete si rázem připadat jako v bytě u přátel, kterým můžete nahlédnout pod ruce při přípravě večeře...

Zuzana Zbořilová

Club 52 nově

Začátkem roku 2017 převzala Club 52 nová dvojice provozovatelů – Martin ČapekKarel Rosendorfský. Se změnami přišla i rozšířená otevírací doba, z původního jednoho dne v týdnu se staly hned čtyři, aktuálně si sem můžete přijít pochutnat od středy do soboty. A pokud jste Club 52 ještě nenavštívili, řekneme vám hned několik důvodů, proč byste tak měli učinit...

Budete se zde cítit „jako doma“ – hned při vstupu se totiž ocitnete v kuchyni. Šéfkuchaři Karlu Rosendorfskému můžete nahlédnout pod ruce a nechat si doporučit, co byste zrovna dnes měli ochutnat. Oba dva provozovatelé jsou velmi komunikativní a velmi rádi se dají s hosty do řeči, aby zjistili zpětnou vazbu a mohli vymýšlet třeba nové recepty na základě chutí hostů. „Hodně receptů si vymýšlím sám, ale inspiraci čerpám i ve francouzské kuchyni a z dalších zkušeností,“ prozrazuje šéfkuchař. Dezerty má na starosti zase Martin Čapek. I on se rád nechává inspirovat francouzskými recepty, i když přiznává, že právě ty jsou jedny z nejnáročnějších. Donedávna ovšem Martin Čapek neměl s profesionální gastronomií téměř nic společného – jeho hlavním povoláním je totiž módní návrhář – tvoří a šije na zakázku. Provozování Clubu 52 je pro Martina především koníčkem, stejně jako pro Karla. A to jde cítit v celém prostoru. Když projdete kolem kuchyně do dalších místností, najdete i pokoj s klavírem či salonek s krbem. 

Týdenní menu

My jsme si dali před začátkem skleničku prosecca. Zvolit samozřejmě můžete i víno z široké nabídky vinařství Kovacs z obce Novosedly, nebo nealkoholické Crodino.

Týdenní menu sestavují provozovatelé vždy podle dostupnosti surovin a oblíbenosti u zákazníků. Nejoblíbenějším bestsellerem jsou údajně místní krevety, které si někteří hosté po večeři ještě nechávají připravit a odnášejí si je s sebou domů. 

„Připravujeme zde pokrmy světové kuchyně a zaměřujeme se hlavně na ryby a mořské plody. Ale sem tam si u nás můžete dát i burger,“ prozrazuje Karel Rosendorfský, který velmi rád experimentuje. Nedávno třeba zkusil v menu nabídnout žabí stehýnka: „Ze začátku se do toho lidem moc nechtělo, ale jakmile ochutnali, bylo vyhráno.“ Z ryb si hosté v Clubu 52 nejvíce oblíbili tuňáka, žraloka a máslovou rybu. Nedávno se provozovatelé dali také na vlastní výrobu sušených a marinovaných ryb, takže se máme na co těšit...

V menu bývá standardně zhruba sedm pokrmů – z toho jedna polévka, jeden předkrm, tři hlavní jídla a dva dezerty (my jsme ochutnali švédskou specialitu – mandlový dort krále Oscara II. a dodnes o něm sníme!).

Club 52 najdete na ulici 1. máje 44 (vchod z nábřeží Přemyslovců) naproti hotelu Palác a otevřeno mají od středy do soboty od 17.00 do 22.00 hodin. Doporučujeme ale předem si rezervovat místo, protože se Club 52 stává velmi oblíbenou destinací (nejen) pro milovníky rybích pokrmů. Více informací najdete na www.club52.cz

#restaurace olomouc #club 52 #restaurace #ryby #večeře

reklama

golfolomouc.cz
Další články