[OL]4you na

Přemek Forejt: Když se gastronomie mění v umění

V Olomouci, přímo v restauraci Entrée, kde se každý talíř stává malým uměleckým dílem, jsem měla možnost se setkat s Přemkem Forejtem. Tento charismatický šéfkuchař, který se proslavil nejen svou gastronomickou tvorbou, ale i účastí v několika televizních pořadech, souhlasil s rozhovorem přímo ve svém „kreativním prostoru“. V atmosféře fine dining restaurace tak vznikl příběh nejen o jeho kariéře, ale i o člověku, který žije svou vášní pro téměř cokoli.

Přemek Forejt: Když se gastronomie mění v umění

Na začátku našeho rozhovoru jsme se tematicky zaměřili na Přemkův start v Olomouci, konkrétně na otevření restaurace Entrée. O svých začátcích mluvil s velkou pokorou a vděčností. Popisoval to jako obrovské štěstí, že ve svých 27 letech dostal příležitost otevřít vlastní podnik. „V tu dobu jsem vůbec netušil, jak se restaurace otevírá. Samozřejmě jsem měl plnou hlavu nápadů a věděl jsem přesně, co chci dělat, ale to je něco úplně jiného, než ji skutečně otevřít a vést."

Zkušenosti sbíral v Anglii v michelinských restauracích, nikdy předtím ale nepoznal, co znamená nést plnou odpovědnost. „Byl to obrovský životní zlom, obětoval jsem tomu hodně. A doteď tím vlastně žiju, protože mě to pořád baví," sdílel Přemek.

Celý článek si můžete přečíst v tištěném magazínu OL4YOU jaro/léto 2025.

Distribuční místa
reklama