[OL]4you na

RECEPT: Dýňová čokoládová buchta

Pomalu nám začal podzim, doba dozrávání dýní, proto je potřeba experimentovat a kromě klasické dýňové polévky zkoušet i jiné dobroty z této zdravé a výtečné zeleniny. Jednou z nich je i sladký dezert, neboli dýňová buchta, která přijde vhod ke snídani a teplému čaji i jako odpolední zákusek ke kávě.

RECEPT: Dýňová čokoládová buchta
ⓒ Gabriela Kodysová

Suroviny:

  • 500 g nastrouhané dýně
  • 6 vajec
  • 150 g cukru
  • 100 g kakaa
  • 150 g polohrubé mouky
  • 250 ml podmáslí
  • 1 prášek do pečiva

Na čokoládovou polevu:

  • Moučkový cukr
  • Kakao
  • Mléko

Omytou dýni si nastrouhejte najemno a přidejte k ní vejce, cukr, kakao, mouku, prášek do pečiva a podmáslí. Vše smíchejte dohromady a připravené těsto vylijte do plechu vyloženého pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 170 až 180 °C, buchtu pečte zhruba 30 minut. Po vychladnutí ji vyklopte na prkýnko a potřete ji čokoládovou polevou. Tu si připravte smícháním stejného množství kakaa a moučkového cukru, které zalijte jen trochou mléka a pořádně rozmíchejte, aby se vám směs pořádně spojila.

Přejeme dobré chutnání!

reklama