RECEPT: Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Venku pomalu ale jistě začal podzim – a k němu neodmyslitelně patří dýňobraní. Krásně oranžová polévka z dýně Hokkaidó zahřeje, provoní váš byt a potěší chuťové buňky. Zkuste náš recept, který kombinací kokosového mléka a kari koření u vás na pár chvil navodí atmosféru thajské kuchyně.

Gabriela Kodysová

Ingredience:

  • 1 dýně Hokkaidó
  • 1 brambora
  • 1 cibule
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • ½ litru kuřecího vývaru
  • 200 ml mléka
  • ½ plechovky kokosového mléka
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky kari koření, mletého zázvoru, muškátového oříšku
  • špetka pálivé papriky a čerstvě namletého pepře
  • Nesolit
  • Olej

Na oleji si zpěňte cibulku. Až začne chytat barvu, přidejte na kostky nakrájenou a očištěnou dýni s bramborou. Chvíli osmahněte a poté zalijte dopředu připraveným kuřecím vývarem. Dle potřeby dolijte vodou, aby byla zelenina ponořena pod její hladinou. Přiveďte k varu a vařte do změknutí dýně, následně do směsi vmíchejte kostku bujónu, koření, prolisovaný česnek a mléko. Hrnec odstavte z plotny a vše rozmixujte na jemný krém, do nějž na závěr vmíchejte ½ plechovky kokosového mléka. Takto připravená dýňová polévka je ideální v kombinaci se slunečnicovým pečivem, slunečnicovými semínky je možné polévku na talíři dozdobit.

Přejeme dobrou chuť!

#dýně #hokkaido #kokosové mléko #polévka #recepty

reklama

Další články