[OL]4you na

RECEPT: Krkovička na grilu s třešňovým chutney

RECEPT: Krkovička na grilu s třešňovým chutney

Ingredience na chutney:

  • 0,5 kg více zralejších třešní
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • zázvor
  • snítka máty
  • pepř
  • sůl
  • tmavý jablečný ocet
  • cukr nebo med
  • lžíce olivového oleje

Postup na chutney:

Na troše olivového oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte vypeckované třešně, česnek, nastrouhaný zázvor, zakápněte jablečným octem a poduste téměř až do vystřebání veškeré tekutiny. Ke konci na 2 minuty přidejte najemno nasekanou mátu. Oslaďte, osolte a opepřete dle chuti. Chutney by mělo být výrazné, časem se chuť rozleží a zmírní. Když jsou třešně rozvařené, za vařečkou se dělá cestička a hmota má tendenci se přichytávat, máte hotovo.

Ingredience na steaky:

  • 4 plátky vepřové krkovičky nejlépe s kostí
  • sůl
  • pepř
  • bylinky (petržel, bazalka, pažitka, atd.) na marinádu
  • olivový olej
  • česnek

Postup na steaky:  

Plátky vepřové krkovičky lehce naklepte, osolte a opepřete. Potřete marinádou z bylinek – tu si připravte z nadrobno nasekaných bylinek, česneku a olivového oleje. Nechte odležet v lednici, nejlépe přes noc. Pokud vás však tlačí čas, stačí po dobu přípravy třešňového chutney.
Cca 20 minut před začátkem grilování maso vytáhněte z lednice a nechte jej dojít do pokojové teploty. Poté vložte na rozpálený gril a z každé strany cca 4 minuty (podle síly plátku) opečte.

reklama