[OL]4you na

Co nového v kuchyni?

S novými kuchařkami se před Vánoci doslova roztrhl pytel. Podívejte se, jaké kuchařské knihy zaujaly naší redakci.

Co nového v kuchyni?

Oblíbený televizní kuchař Zdeněk Pohlreich se rozhodl vydat knihu tentokrát o rozumném jídle bez zdraví nebezpečných experimentů. Jeho lehká a zdravá kuchyně zachovává skvělou chuť i lákavou prezentaci. Pokud si recepty osvojíte, budete se cítit lehce a třeba i zatočíte s nadváhou.

Lehká kuchyně, Zdeněk Pohlreich, Sevruga, 399 Kč

Nesmírnou popularitu získal Viet díky seriálu Ohnivý kuře a to jak svými výroky o Vietnamcích, obchodu a politice, tak i svým kuchařským uměním. Jste-li milovníci asijské kuchyně, nebo rádi experimentujete, v knize naleznete 60 nejlepších a nejoblíbenějších receptů ze země rýže, kávy a krevet. Uvařite si vynikající nudlovou polévku, připravíte jarní závitky, rybu na pivu nebo známou klasiku smažené nudle s kuřecím masem.

Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem, Viet Anh Doan, Ikar, 287 Kč

V nejobsáhlejší kuchařské knize Romana Vaňka naleznete 762 fotografií a 431 receptů krok za krokem přehledně řazených do 23 kapitol. Kniha je navíc rozdělena na dvě části dvěma druhy papíru - imaginární „fotoprocházku“ naší zemí a velkou receptovou část. Konečně je tu velká kuchařská kniha obsahující klasické recepty české a moravské kuchyně rozepsaných do detailu tak, aby ji zvládl s přehledem i absolutní začátečník a pro profesionály se stala relevantní inspirací.

Velká kuchařka Čech a Moravy, Roman Vaněk, Prakul Production, 599 Kč

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské je spřízněná se Středomořím, kde autorka hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho v knize naleznete nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých dětí. Na každé stránce knihy na vás dýchne její přesvědčení, že jídlo si zaslouží opravdu velkou pozornost, a užít si rodinné chvíle u krásně prostřeného stolu.

Karolína – Domácí kuchařka – Jídlo jako vášeň, Karolína Kamberská, Now Productions, 399 Kč

Blog Coolinářka vznikl teprve před necelým rokem, a i presto stačil získat řadu nadšených čtenářů. V maximálně autentické kuchařce najdete autorčiny nejoblíbenější rodinné recepty rozdělených do čtyř částí – jaro, léto, podzim a zima. Výběr pokrmů mapuje celý rok a vy tak můžete vařit z čerstvých surovin, které jsou právě k dostání. Máte chuť na českou klasiku jako jsou kynuté buchty, segedínský guláš nebo piškotovou bábovku nebo raději exotickou květákovou polévku, krevety či dezert Pavlova? Všechny tyto recepty v kuchařce najdete a jsou jednodušší, než si myslíte!  

Coolinářka - Testováno na rodině, Svatava Vašková, Fragment, 299 Kč

Trio autorů pod uměleckým názvem La Buchta stojí za kuchařskou knihou La Buchta, jejíž hlavní náplní je jedno jediné, jednoduché těsto. Ovšem díky jeho různým obměnám, náplním a krémům dávají všem nezkušeným i zkušeným milovníkům pečení nekonečný prostor k realizaci. Kniha obsahuje více než 80 receptů na dorty, bábovky, koláče nebo buchty. A jako bonus také několik slaných variací.

La Buchta – Cesta z jednoho těsta, Smart Press, 499 Kč

Kuchařka nevařené stravy je perfektní knihou pro každého, kdo chce oslavovat život skrze jídlo. Syrová strava vám dodá mnoho energie a jasného myšlení a přinese prožitky a užívání si života. Tanya čerpá z mnoholetých zkušeností coby nutriční specialista syrové stravy a provede vás poutavou formou úžasnými základy, nejlepšími rodinnými recepty a elegantní zábavou s živým jídlem. A pokud si myslíte, že budete trpět nedostatkem, najdete zde dokonce i sekci vynikajících koktejlů z těch nejlepších potravin!

Vaření bez vaření – Průvodce životním stylem založeném na raw stravě, Tanya Maher, Anag, 389 Kč

Lucie, food blogerka roku 2014, pro vás napsala kuchařku, která přináší notnou dávku inspirace, a to i velmi zkušeným milovníkům zdravé kuchyně. Naučíte se používat neznámé suroviny nebo si osvojíte nový způsob přípravy. Je takřka zaručené, že vaše kulinářské dílo přesvědčí dosavadního odpůrce všeho zdravého o tom, že zdravé znamená prostě úžasné! Kniha obsahuje recepty pro kompletní denní menu a k tomu mnoho drobností, dezertů, zmrzlin a nápojů.

Kuchařka Delicious blog Lucie, Lucie, CPRESS, 299 Kč

Říká se, že ne každou nemoc je možné vyléčit jídlem, ale žádná nemoc se beze změny stravy vyléčit nedá. Pokud připustíte, že veškerý hmotný i nehmotný svět je jen různá forma energie, zákonitě dojdete k tomu, že energií je i to, co sníte a vypijete. Vaše vlastní zdraví a planeta Země by se měly stát jedním z hledisek, skrze které posuzujete vaši potravu. Kuchařka ze Svatojánu vám poradí, jak udělat pro sebe i své okolí to nejlepší.

Kuchařka ze Svatojánu, Eva Francová, Motto, 399 Kč

Kuchyně je pro děti hernou plnou barev, chutí a vůní, kde se dají vykouzlit neobyčejné věci. Ještě zábavnější bude takové kouzlení za pomoci originálního kuchařského zápisníku. V jeho jednotlivých částech rozdělených podle ročních období se totiž neukrývají jen recepty na jednoduchá jídla jako jsou výtečný třešňový závin, tvarohová pomazánká, pampeliškový sirup, dětský vánoční punč aj., ale také možnost zapisovat si tradiční recepty svých blízkých, jmenovky na sváteční stůl, nebo třeba deník hrachového lusku.

Čáry máry v kuchyni, Eva Chupíková, Mladá fronta, 249 Kč

Tato kuchařka v oblasti dětské stravy může být skvělým dárkem pro čerstvé rodiče nebo dobrým pomocníkem pro každého, kdo hledá inspiraci na nové pokrmy nebo kdo potřebuje překonat stresující začátky prvních jídel se svými dětmi.
Tato kniha nabízí snadné recepty, ideální pro ty, kteří bojují s časem, ale přesto chtějí poskytnout dětem výživné jídlo. Kniha obsahuje recepty pro fáze odstavování až po batolata.

Bible dětských pokrmů – Recepty na jídla, které vašemu děťátku dají ten nejlepší start do života, Annabel Karmel, Anag, 359 Kč

reklama