[OL]4you na

RECEPT Romana Pauluse - Masarykovy suchárky

Každý z nás má to své nejoblíbenější cukroví, na které nedá dopustit. Recepty po babičce střežíme jako oko v hlavě, abychom je i my předali našim potomkům. A čas od času vyzkoušíme něco nového, co se vryje do našich chuťových pohárků, a s láskou to pak přiřadíme do našeho vánočního repertoáru. A tam se může nesmazatelně zapsat i nejoblíbenější recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Znáte Masarykovy suchárky?

RECEPT Romana Pauluse - Masarykovy suchárky

"Kdybych měl vybrat nejoblíbenější recept, byly by to Masarykovy suchárky. Vždycky když je dělám, přemýšlím, jestli si na nich opravdu náš pan prezident mohl pochutnávat a jestli by mu právě ty moje chutnaly. Mně tedy chutnají moc," říká s úsměvem šéfkuchař Roman Paulus, jehož kuchařské dovednosti můžeme oceňovat v Bistru Paulus v Envelopa Office Center. A právě Roman Paulus se s námi o recept na toto oblíbené cukroví podělil.

RECEPT NA MASARYKOVY SUCHÁRKY

Co budete potřebovat?

Na těsto

300 g hladké mouky
170 g lískových ořechů
100 g moučkového cukru
1 × žloutek
200 g másla

Na obalení

100 g moučkového cukru
1 × vanilkový cukr

Jak budete postupovat?
Ořechy namočíme na 1 hodinu do studené vody a následně scedíme a nahrubo nakrájíme. 

Smícháme je s moukou, cukrem, žloutkem, změklým máslem a v kuchyňském robotu s hákem vypracujeme kompaktní těsto. Z hotové hmoty vyválíme asi 2–3 cm tlusté válečky, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc zatuhnout.

Druhý den sundáme fólii a krájíme 1–2 cm silná kolečka, která vyskládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C na program horkovzduch 8–10 minut dozlatova.

Upečené cukroví ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Suchárky skladujeme v uzavřené dóze na suchém a chladném místě, kde vydrží až několik týdnů.

Ať se vám podaří!

Pokud vás zajímá více receptů (nejen na vánoční cukroví) Romana Pauluse, sledujte jeho instagramový profil.

FOTO: archiv Romana Pauluse

reklama